Buffalo burger med "krøll" fries

Fremgangsmåte

Burger
Kok bønnene og  quinoa som anvist på pakkene. Mos bønnene og bland inn NATURLI’ Minced Pea Based eller NATURLI’ Shape Me! Minced, quinoa, stekt paprika, hakket løk og hvitløk til blandingen får en saftig konsistens. Krydre blandingen med litt røkt paprika, salt og pepper, og stek burgeren på medium varme i rundt 5-6 minutter på hver side i litt (plantebasert) smør.

Rens salaten og plasser et blad på den ene brioche bunnen med burgeren på toppen. Kutt avokado, tomat og rødløk og legg på toppen.

Saus
Varm opp (plantebasert) matfløte og smelt (plantebasert) ost til du får en deilig, kremet konsistens. Krydre med salt og pepper. Når det har fått den smaken og konsistensen du ønsker, spre sausen på toppen av den ene brioche bunnen.

Spiralfries
Føler du deg litt ekstra ambisiøs, kan du jo prøve deg på å lage dine egne spiralfries?  Skrell potetene og putt dem i en spiralkutter for å gi dem en fantastisk krøllete form. Vend dem i litt olje og krydre med grillkrydder, paprika, cayennepepper eller noen chilli flakes- for de som tør.

Det er opp til deg om du ønsker å frityrsteke dem i en frityrgryte i 3-5 minutter eller steke dem i ovnen i rundt 25-30 minutter. Husk å krydre med litt salt.

For å gjøre det enda bedre, kan du legge noen spiralfries på burgeren. Enjoy!

Brioche brød
Smuldre gjæren i det kalde vannet i en bolle og visp til gjæren er oppløst.

Tilsett hvetemel, sukker, salt og kna det til en deig (dette er helt klart lettest med en food prosessor, bare hell i deigen og la den blande i 8-12 minutter). Gradvis tilsett (plantebasert) smør, mens du knar, helt til deigen føles smooth og elastisk.

La deigen heve i 3 timer i kjøleskapet med et kjøkkenhåndkle over, for å sikre at toppen av deigen ikke tørker ut.

Etter at deigen har hevet ferdig kan du ta den ut av kjøleskapet og plassere den på kjøkkenbenken til den har nådd romtemperatur igjen. Når deigen har nådd romtemperatur, skjør den opp og form den til 18x50g brioche brød. Du kan også bare bruke øyemål- det må jo ikke være helt perfekt.

La brødene heve i et varmt rom i 1-1½ timer før du steker dem på 200°C på varmluft i 8-10 min.

Tips: Hvis du ønsker en fin farge og glans på brødene kan du børste dem med vann eller litt (plantebasert) smør før du putter dem i ovnen.