Gulrot tahini quinoa burger

Fremgangmåte

Burger
Start med å putte NATURLI’ Minced Pea Based eller NATURLI’ Shape Me! Minced i en bolle og miks med tahini og kokt quinoa. Tilsett revet gulrot og bland sammen med finhakket løk og stekt hvitløk. Tilslutt tilsetter du spisskummen, salt og pepper.

Form burgerne og stek dem på begge sider på medium varme i 10-12 minutter totalt.

Colslaw
For å lage coleslawen kan du starte med å kutte kålen i grove eller fine biter og putte det i en skål. Tilsett sitron, sirup og sesamolje i den (plantebaserte) matfløten og tilsett salt og pepper. Bland alt sammen med tørkede tranebær.

Nå til tzatzikien. Skrell agurken, skjær bort den midterste delen med frø og kutt opp resten i mindre biter. Kutt opp mint, riv hvitløk og bland det sammen med den (plantebaserte) matfløten. Krydre med salt og pepper.

Brioche brød
Smuldre gjæren i det kalde vannet i en bolle og visp til gjæren er oppløst.

Tilsett hvetemel, sukker, salt og kna det til en deig (dette er helt klart lettest med en food processor, bare hell i deigen og la den blande i 8-12 minutter). Gradvis tilsett (plantebasert) smør, mens du knar, helt til deigen føles smooth og elastisk.

La deigen heve i 3 timer i kjøleskapet med et kjøkkenhåndkle over, for å sikre at toppen av deigen ikke tørker ut.

Etter at deigen har hevet ferdig kan du ta den ut av kjøleskapet og plassere den på kjøkkenbenken til den har nådd romtemperatur igjen. Når deigen har nådd romtemperatur, skjør den opp og form den til 18x 50g brioche brød. Du kan også bare bruke øyemål- det må jo ikke være helt perfekt.

La brødene heve i et varmt rom i 1-1½ timer før du steker dem på 200°C på varmluft i 8-10 min.

Tips: Hvis du ønsker en fin farge og glans på brødene kan du børste dem med vann eller litt (plantebasert) smør før du putter dem i ovnen.