Fremgangsmåte:
«Kjøttsaus» og «bechamel» lages først. TEST
Dekk bunnen av en ildfast form med et tynt lag med «kjøttsaus». Legg et lag med lasagneplater over og gjenta med «kjøttsaus» samt. et lag med «bechamel saus».
Gjenta 5-6 ganger avhengig av formens dybde.
Avslutt med med «kjøttsaus» og «bechamel» på toppen.
Stekes i ovnen ved 185°C i ca. 45 min. eller til platene er helt myke. Test ved å stikke en gaffel igjennom.
«Kjøttsaus»
Stek løk og hvitløk gylne i en gryte i oljen.
Tilsett NATURLI’ Minced Pea Based eller NATURLI’ Shape Me! Minced og brun den.
Tilsett tomat og la det småkoke i 10 minutter, smak deretter til med salt, pepper, chili & soya.
«Bechamelsaus»
Blomkål i biter stekes i en forvarmet ovn ved 160°C med litt olje, til de er gylne og myke.
Poteter dekkes halvt med vann og kokes møre under lokk, hell deretter vannet ut.
Blend blomkål til en puré i en foodprosessor.
Blend poteter med en stavmikser til den blir jevn.
Tilsett deretter blomkålpuréen og blend sammen til en «potet-blomkålpuré».
Smak til med soya, muskat og trøffelolje
Oppskriften er utviklet av kokkene Søren og Christian fra restaurant Frederiksgade 42 i Aarhus C.