Oppskrift: Nøttestek

Fremgangsmåte:

1. Start med å bløtlegge nøttene i vann (dette gjør at de ikke blir så «melete» når de kjøres i foodprocessor senere).

2. Kutt sopp og løk i små terninger, og finhakk hvitløk. Stek soppen godt i litt olje, slik at mesteparten av vannet i soppen damper ut. Tilsett løk og hvitløk, og fres dette videre. Ha tilslutt i tomatpuré, trekk pannen til side når tomatpuréen har fått godt med varme.

3. Kok opp vann og buljongterning (for en litt mer «julete»-smak, ha gjerne i en kanelstang og noen nellik spiker som siles ut senere), og trekk til side.

4. Sil nøttene, og kjøre de sammen med havregryn i en foodprocessor, tilsett persillen mot slutten.

5. Ha Naturli’ Shape Me, nøttemix, soppmix og buljong i en bolle, tilsett soyasaus og revet muskatnøtt og bland det godt sammen.

6. Bruk en brødform til å steke i, og kle den gjerne med litt bakepapir. Ha i farsen og stek på 180 grader i 40-45 minutter. La hvile noen minutter før servering.

Nøttesteken kan også bakes inn i butterdeig. Dersom du ønsker å gjøre dette, kjevl ut butterdeigen på benken, og legg nøttestekmassen oppå. Rull den tett sammen, og lim skjøtene med litt vann. Hvis ønskelig kan den pyntes med strimler av butterdeig på toppen.