Eltefrie hvitløksbaguetter

Knasende, sprø bakst er noe av det beste som finnes. Disse eltefrie hvitløksbaguettene inneholder kun veganske ingredienser og passer perfekt som tilbehør til lasagne, gryter, supper eller til tapasbordet.

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær
  • 5 dl Økologisk Soyadrikk Usøtet
  • 600 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 stk hvitløksbåter
  • 2 ss Økologisk Smørbar
  • 1 stk liten løk, i tynne ringer

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i soyadrikken. Bland inn hvetemel, salt, romtemperert smørbar og finhakket hvitløk. Dekk til bollen og la deigen heve til neste dag i kjøleskapet.

Ha et tynt lag mel blandet med løkringer på benkeplaten. Hell deigen ut på melet og skjær i 4 like store deler. Vend dem rundt i mel- og løkblandingen. Trill hver del til lange baguetter og legg på et stekebrett med bakepapir.

Stek dem ved 225 °C, varmluft, i ca. 15 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.