Eltefritt flettebrød med spinat

Med dette ferske og flotte flettebrødet kan du skjemme bort både deg selv og gjestene dine. Brødet er eltefritt og inneholder næringsrik spinat. Server det med masse godt pålegg.

Porsjoner
6

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær
  • 5 dl Økologisk Risdrikk Original
  • 200 g frossen spinat, opptint (ev. grønnkål)
  • 700 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i 1 dl av risdrikken. Bland resten av risdrikken sammen med spinaten. Rør sammen spinatblandingen og gjærblandingen. Tilsett mel og salt, og bland det godt sammen. Dekk til bakebollen og sett til heving til neste dag.

Forvarm ovnen til 250°C.

Strø litt mel på benkeplaten og hvelv deigen ut av bakebollen. Del den i tre like store deler. Form tre pølser og flett deigen. Stek ved brødet først i ca. 10 minutter. Skru deretter temperaturen ned til 200 °C og stek videre i ca. 15 minutter. Bank på undersiden av brødet for å sjekke om det er gjennomstekt. Får du en hul lyd er brødet ferdig. Avkjøl på rist.