Eltefritt grytebrød med bygg og bær

Dette eltefrie grytebrødet er både saftig og godt med knasende sprø skorpe – og det lager seg nærmest av seg selv. Denne oppskriften inneholder smakfull kokosdrikk og kan tilpasses med ulike bærsorter for å lage en personlig vri.

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær
  • 5 dl Økologisk Kokosdrikk med Calsium
  • 400 g hvetemel
  • 100 g rugflak (ev. havregryn)
  • 100 g perlebygg (byggryn)
  • 1 ts salt
  • 100 g Økologisk Smørbar
  • 100 g friske bær, gjerne ulike salg (ev. frosne)

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i kokosdrikken. Bland inn hvetemel, rugflak, bygg, salt og romtemperert smørbar. Dekk til bollen og la deigen heve til neste dag.

Dryss litt mel på benkeplaten og hvelv deigen ut av bakebollen. Elt den lett og tilsett bærene – vend de forsiktig inn.

Pensle en gryte (Ø22 cm og høyde 25-35 cm) med smørbar. Dryss litt hvetemel i en bunnen og legg deigen oppi. Fordel litt rugflak og noen bær på toppen. Legg lokket på gryten og stek brødet i ca. 30 min ved 250 °C. Ta av lokket og stek videre i ca. 10 min.