Eltefritt grytebrød med spinat

Dette eltefrie brødet inneholder næringsrik spinat som både setter smak og farge på baksten. Et luftig og kjempegodt brød.

Porsjoner
6

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær
  • 4 dl Økologisk Risdrikk Original
  • 380 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 1 ss Økologisk Smørbar
  • 1 ts salt
  • 100 g frisk spinat

Fremgangsmåte

Varm forsiktig opp 2 dl av risdrikken til fingertemperatur (ca. 37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til den er oppløst.

Miks de resterende 2 dl av risdrikken sammen med spinat i en blender. Rør melet, spinatblandingen, smeltet smørbar og saltet sammen med gjærblandingen. Dekk til bollen og la deigen heve minst en time.

Pensle en gryte (ca. 20 cm i diameter) med smørbar og dryss deretter litt mel i bunnen. Hell deigen oppi og legg lokket på. Stek brødet på 250°C i ca. 30 minutter – ta av lokket de siste minuttene. Løft brødet forsiktig ut av gryten og avkjøl på rist.