Glutenfrie rundstykker med bokhvete

Disse saftige og gode rundstykkene beviser at hjemmebakst kan bli like godt uten gluten. Lag mange og frys dem ned, så har du alltid en glutenfri frokost og lunsj tilgjengelig.

Tilberedningstid
80

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 50 g fersk gjær
  • 5 dl vann
  • 2 ss Økologisk Smørbar
  • 2 ss fiberhusk eller psyllium
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 0.5 dl linfrø
  • 0.5 dl gresskarkjerner
  • 1 ts salt
  • 2 dl maismel
  • 4.5 dl bokhvetemel

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Hell i lunkent vann og rør til gjæren er oppløst. Bland inn smeltet smørbar og fiberhusk. Fortsett med kjerner, frø, salt og mel. Dekk til bollen og sett til heving i ca. 30 minutter.

Trill deigen til rundstykker med fuktige hender og legg på et stekebrett med bakepapir. Eventuelt kan du fordele deigen ved hjelp av en skje.

Stek rundstykkene på 180 °C i ca. 40 minutter på midterste rille.