Grove kanelsnurrer uten melk

Supergode og litt sunnere kanelsnurrer som passer like godt til hverdag, som til helg. Kanelsnurrene er uten melk og inneholder kun veganske ingredienser.

Porsjoner
6

Ingredienser

  • 100 g Økologisk Smørbar
  • 3 dl Økologisk Havredrikk Original
  • 50 g fersk gjær
  • 250 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 2 ss sirup

Fyll

  • 150 g Økologisk Smørbar
  • 150 g sukker
  • 1 ss kanel

Fremgangsmåte

Varm forsiktig opp havredrikken til den er fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til den er oppløst. Bland inn mel og sirup og elt deigen til den er smidig og glatt. La den heve i ca. 1 time.

Bland sammen ingrediensene til fyllet i en liten bolle.

Del deigen i to. Kjevle den ut til et rektangel på omtrent 20×50 cm og bre halvparten av fyllet utover. Rull deigen sammen fra langsiden, slik at du får en 50 cm lang pølse. Skjæres i ca. 20 skiver. Sett kanelsnurrene på en stekeplate med bakepapir og trykk dem litt forsiktig ned.

Gjenta prosessen med den andre halvdelen av deigen.

La kanelsnurrene etterheve i ca. 30 minutter. Stek ved 225°C, midterste rille, i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.