Hjemmelagde horn

Lag hjemmelagde horn til frokosten, lunsjboksen eller som tilbehør til middagen. Disse inneholder smakfull havredrikk og blir raskt en ny favoritt.

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 3 dl Økologisk Havredrikk Original
  • 50 g fersk gjær
  • 2 ss Økologisk Smørbar
  • 2 ts salt
  • 1.5 ss sukker
  • 500 g hvetemel

Pynt

  • 50 g valmuefrø og/eller sesamfrø

Fremgangsmåte

Varm opp havredrikken til fingertemperatur (ca. 37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til den er oppløst. Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen i ca. 5 minutter. Dekk til bollen og sett et lunt sted til heving. La deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i to like store deler. Kjevl ut til en sirkel med en diameter på ca. 40 cm. Del hver sirkel i 6-8 trekantstykker. Rull hver trekant sammen, form som et horn og legg på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle hornene med litt vann og dryss over noen frø. Stek ved 225 °C i ca. 15 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.