Hjemmelaget sjokoladepålegg

Det er enkelt å lage hjemmelaget sjokoladepålegg og det er ikke spesielt usunt heller. Med naturlige ingredienser som hasselnøtter, kakao og mandeldrikk får du et pålegg du kan unne deg ofte. Denne oppskriften er helt uten melk og inneholder kun veganske ingredienser.

Tilberedningstid
20

Porsjoner
6

Ingredienser

  • 150 g hasselnøtter
  • 3 ss kakaopulver
  • 1.5 dl Økologisk Mandeldrikk Usøtet
  • 3 ss sirup
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Rist hasselnøttene i ovnen ved 175°C i 10 minutter på midterste rille, eller til de er gylne. Gni dem i et kjøkkenhåndkle, slik at det tørre skallet faller av.

Ha nøttene i en food prosessor og miks til du har finmalte nøtter – det tar litt tid. Tilsett resten av ingrediensene og miks til du har en jevn masse.

Oppbevar f.eks. i et tomt syltetøyglass eller noe tilsvarende. Dersom du oppbevarer sjokoladepålegget i kjøleskapet bør den varmes 30 sekunder i mikrobølgeovnen før servering – da blir den myk og kremete igjen.