Milkshake med salt karamell

Litt salt karamell gir perfekt sting og balanse i en søt milkshake, noe som gjør dette til en vinner på dessertbordet eller når man bare ønsker litt ekstra kos. Med denne oppskriften kan du lage din egen milkshake med salt karamell, helt uten melk og fløte, og med kun veganske ingredienser.

Tilberedningstid
10

Porsjoner
2

Ingredienser

  • 5 dl Økologisk Mandeldrikk Usøtet
  • 6 stk isbiter
  • 110 g sukker

Karamellsaus

  • 3 ss Økologisk Smørbar
  • 0.5 ts knust flaksalt
  • 4 dl kokosmelk

Topping

  • 2 stk veganske sjokoladekjeks

Fremgangsmåte

Åpne boksen med kokosmelk – ikke rist på den først. Ta ut den tykke delen av kokosmelken som ligger på toppen og legg i en skål.

Smelt sukkeret i en kjele til det er lysebrunt. Ta kjelen av platen og rør inn smørbar og salt. Rør til du har en jevn blanding. Tilsett 1 ss av den tykke kokosmelken og bland godt. Hell karamellsausen i en liten mugge eller noe lignende.

Pisk resten av den faste kokosmelken til det ser ut som fløteskum.

Miks mandeldrikk, isbiter og halvparten av den flytende kokosmelken som er igjen i boksen i en blender. Hell i glass og topp med pisket kokoskrem, karamellsaus og sjokoladekjeks.