Pannestekte brød

Visste du at du kan steke brød i stekepannen? Da får brødene en annen type konsistens, som du bare er nødt til å prøve. Disse pannestekte brødene er perfekte som tilbehør til indisk mat eller til tapasbordet, og består av kun veganske ingredienser.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ts salt
  • 1 dl Økologisk Risdrikk Original
  • 600 g hvetemel
  • 1 håndfull frisk koriander (kan sløyfes)
  • 100 g Økologisk Smørbar
  • 4 ss svarte sesamfrø (ev. hvite)

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Hell i vannet og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett salt, risdrikk, 2/3 av melet og hakket koriander – bland godt. Ha i litt og litt mel til deigen er smidig. La den heve minst en time.

Del deigen i 12 like store deler. Kjevl hver del til et avlangt brød.

Stek brødene i en panne med litt smeltet Smørbar i ca. 2-3 minutter på hver side. Pensle brødene med Smørbar når de er ferdigstekte og dryss over sesamfrø.