Spinatlasagne

Denne vegetariske spinatlasagnen er ikke bare sunn, men også fyldig og god. En kjøttfri vinner til middag som alle vil like! Nevnte vi også at den er vegansk og helt uten melk?

Tilberedningstid
45

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 600 g frossen spinat
  • 75 g Økologisk Smørbar
  • 75 g hvetemel
  • 1 l Økologisk Soyadrikk Calsium & Vanilje
  • 200 g vegetabilsk ost, revet
  • 1 stk sitron
  • 9 stk lasagneplater
  • 100 g pinjekjerner
  • 50 g brødrasp

Fremgangsmåte

Tin spinaten og klem ut en del av vannet.

Smelt Smørbar i en kjele. Ha i melet og pisk det godt sammen til en jevning. Tilsett litt etter litt av soyadrikken. Vend osten inn til slutt. La den smelte under omrøring til en ostesaus.

Ha ¼ av spinaten i bunnen av en ildfast form, fortsett med litt ostesaus og revet sitronskall og deretter lasagneplater – gjenta prosessen.

Avslutt det siste laget med spinat og ostesaus. Dryss over hakkede pinjekjerner og litt brødrasp.

Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter på midterste rille.