SHE x NATURLI’

SHE-conference-naturli-gruppebilde

Er det noe vi DIGGER, så er det at bærekraft blir satt på agendaen. 17. mars deltok NATURLI’ derfor på årets SHE Conference for å snakke om fremtidens mat. 

SHE Conference er en konferanse som jobber for likestilling og mangfold. De har også et stort fokus på bærekraftige løsninger. SHE Conference ble for første gang avholdt i 2015 og har siden det vokst seg til å bli den største likestillingskonferansen i Europa.

 I tråd med konferansen fokus på bærekraft var et av temaene på årets konferanse fremtidens mat – og vi stilte selvfølgelig opp for å snakke om dette, i tillegg til å la deltakerne få prøvesmake plantebasert mat! 

Fremtidens mat 

Det er nemlig slik at plantebasert ER fremtidens mat – hvis vi skal nå FNs bærekraftsmål for 2030. Slik det er i dag, står matsystemet for en fjerdedel av hele verdens karbonutslipp. 

For å nå bærekraftsmålene må utslippene HALVERES innen 2030. Dykker vi enda litt dypere kan vi se at råmaterialer fra matproduksjon er en helt avgjørende faktor for å kutte ned. Råmaterialer i matproduksjon står nemlig for 70-90 % av utslippene* – Dette i seg selv utgjør andre ord mer enn summen av både produksjon, emballasje og transport til sammen!

Derfor er det ingen tvil om at å bytte ut kjøttburgeren med en plantebasert en vil utgjøre en STOR forskjell! Og det er nettopp her vi i NATURLI’ kommer inn og kan tilby plantebaserte alternativer som både smaker DIGG og samtidig etterlater et mindre klimaavtrykk. 

naturli-Veggie-balls-klimaberegning

2000 smaksprøver utdelt

Av 2500 deltakere totalt fikk vi delt ut hele 2000 smaksprøver til ivrige konferansedeltakere. I tillegg fikk vi piffet opp deltakernes kaffe med hele 260 liter av vår barista havremelk NATURLI’ Oats for Coffee. Litt av et kaffeslabberas, eller hva?

Vi er SUPER-glade for at så mange fikk smake på plantebasert mat og drikke! 🌱 

 

 

*Tall basert på beregninger fra forskningsinstituttet RISE sin Klimadatabase