- Hvor er soyaen dere bruker fra?
Vi jobber hver dag for å kunne tilby de beste plantebaserte produktene som kan utgjøre en forskjell for miljøet. For eksempel er vårt soyaprotein hentet fra bønner som dyrkes i Nord-Amerika og Europa. Avlingene er ikke i regnskogsområder og vårt soyaprotein er selvfølgelig ikke genmodifisert (GMO). Dette sikres ved å ta prøver av hver levering.
- Hvorfor er det sånn at mange produkter inneholder soya?
I NATURLI’ bruker vi alltid gode råvarer av høy kvalitet. Soyabønner er på mange måter en veldig god råvare, da den både kan gi en god struktur til produktet og metter godt. Vi utvikler også produkter uten soya, som ertebaserte kjøtterstattere.
- Jeg har hørt at soyabønner inneholder østrogen. Er det tilfellet med deres soyabønner?
Nå blir det litt teknisk! Soyabønner inneholder naturlig noe som heter isoflavoner, en type fytoøstrogen, som er et plantehormon med en viss likhet med østrogen. Men det har en svakere effekt enn østrogen. Siden isoflavoner finnes naturlig i soyabønner vil det også være noe i våre produkter. Det er mange myter, teorier og påstander om både gode og dårlige effekter av soya. For mer informasjon om soya kan man lese denne nyttige artikkelen fra Bramat.no, skrevet av ernæringsbiolog Lise von Krogh: https://bramat.no/kosthold/matvarer/2920-er-soya-sunt
- Jeg har hørt at soya kan ha en dårlig innvirkning på helsen. Hvordan forholder dere dere til det?
Vi vet at det florerer av artikler om soya og helse på nettet, fra både seriøse og useriøse aktører. Stort sett er det lite hold i utsagnene og det baserer seg ikke på troverdig forskning. Vi vil igjen henvise til denne artikkelen fra Bramat.no: https://bramat.no/kosthold/matvarer/2920-er-soya-sunt
- Er det GMO i deres soya?
For NATURLI’ er det veldig viktig at råvarene skal være av høy kvalitet. Vår soya dyrkes uten GMO. Dette sikres ved at råvarene kjøpes inn fra bønder som dyrker uten GMO.
- Hvorfor bruker dere både soya- og erteprotein som kjøtterstattere?
Erteprotein er et protein av god kvalitet, som inneholder alle essensielle aminosyrer i varierende mengder. Som andre vegetabilske proteiner, er det kombinasjoner av flere forskjellige proteinkilder som gir den beste aminosyresammensetningen. Derfor er en erteburger i et hamburgerbrød av hvete en bra kombinasjon for å sikre protein av høy kvalitet. I motsetning til de fleste andre vanlige proteinkilder (som myse, egg, soya) er erteprotein fri for alle merkepliktige allergener.
Soya er et høykvalitetsprotein som gir den beste aminosyresammensetningen av alle de vegetabilske proteinene, omtrent på lik linje med animalsk protein. Soya har et høyt innhold av svovelholdige aminosyrer, akkurat som i animalsk protein. Soyaprotein fordøyes og tas opp veldig bra i tarmen, faktisk like bra som egg og melk. Soya er også mild på smak, som gjør at det egner seg bra i alle retter der man vanligvis ville brukt kjøtt. Det er ikke uten grunn at soyaprotein er den mest populære kjøtterstatteren i verden.
Hvis du ikke fant det du så etter
kan du alltid til å kontakte oss.