Joe'Kurt nyhet!

Møt nyheten JOE’KURT!

Ny, DIGG plantebasert yoghurt i to smaker!


Nyheten JOE’KURT er klar for å hilse på nettopp DEG! Han kan by på friske smaker og en CREAMY konsistens.

Siden Joe’Kurt er 100% mandelbasert er han også helt fri for gluten. Det passer Joe’Kurt fint – han liker nemlig å inkludere alle!  Med de to smakene jordbær og naturell får du nå en eventyrlysten venn til alt fra frokostblandinger og smoothies til sauser og grytetoppinger.

Joe’Kurt Naturell

Joe’Kurt Naturell har en frisk og syrlig smak og en creamy konsistens. Joe’Kurt kan brukes til det du ellers ville brukt en tradisjonell naturell yoghurt til; sammen med frokostblanding, i en smoothie, som topping på en digg linsegryte eller som ingrediens i kalde sauser.

Klar for å teste? Start dagen med Green Powersmoothie ala Joe’Kurt!

Gå til JOE’KURT naturell
 

Plantebasert yoghurt naturell

Joe’Kurt Jordbær

Joe’Kurt Jordbær har en søt og deilig smak av jordbær og den samme fløyelsmyke konsistensen som sin naturelle bror. Joe’Kurt Jordbær er en plantebasert yoghurt som passer perfekt i en frokostblanding, i smoothie eller rett og slett helt alene. Topp gjerne med friske bær for en ekstra frisk og digg opplevelse!

Gå til JOE’KURT jordbær
 

Plantebasert yoghurt jordbær

Du milde mandel – dette må prøves!

Nyheten Joe’Kurt kommer i en hendig 1L tetrakartong med skrukork. Du kan finne produktene her:

🛒 I ALLE Obs-butikkene
🛒I nesten alle Rema-butikkene
🛒I utvalgte Mega-butikker

Dersom du ikke finner produktet i butikken kan du høre med butikksjefen om det kan tas inn – det har de ofte mulighet til. Tusen takk for at du hjelper oss med å gjøre produktene våre tilgjengelig for alle!

Prøv også: Spicy greendip med Joe’Kurt

Se flere nyheter
 

NATURLI Nyheter februar

Ja til klimamerking!

For å bidra til FNs 1,5 graders mål for global oppvarming er vi nødt til å redusere klimaavtrykket fra maten vi spiser med HALVPARTEN – og dette innen  kun 10 år.  Det haster derfor å få enda flere til å ta klimasmarte valg, og vi tror klimamerking av matvarer vil bidra til nettopp dette. 

For å gjøre det enkelt for deg å se våre produkters klimaavtrykk har vi i NATURLI’ satt oss ned med kalkulatoren. Allerede på emballasjen vil du fremover kunne se hvilke klimaavtrykk (Kg CO2e/kg) våre produkter har. Og ikke fortvil – her har vi regnet på alt; fra klimaavtrykket til råvarene og frem til det ferdig produkt. Dette inkluderer selvfølgelig emballasje, prosessering og transport helt frem til butikk.  

Vi vet at plantebasert mat har et lavere klimaavtrykk enn tilsvarende animalske produkter. Her ser vi nemlig at plantebaserte alternativer ligger alt fra 4 til 14 ganger lavere enn de animalske produktene vi har sammenlignet med. 

I fremtiden håper vi at ALLE matprodusenter vil vise hvilket klimaavtrykk maten de produserer har. Slik kan vi sammen gjøre det enda enklere for deg som forbruker å ta gode, klimasmarte valg hver gang du putter noe i handlekurven!

 

Hvordan har vi regnet på klimaavtrykket?  

På kjøtterstatningene våre som er produsert i Norge har vi i klimaberegningene benyttet oss av det svenske forskningsinstituttet RISE sin Klimadatabase for mat (versjon 1,34), på data fra produsenter og på Orklas anleggsspesifikke prosessdata og bransjedata for transport. Tallene på pakningen viser den eksakte mengde CO2 hvert produkt har, fra klimautslippet til råvarene, til ferdig produkt – inklusive transport til fabrikk og emballasje. All emballasjen fra NATURLI er selvfølgelig resirkulerbar – og på Crunchy Nuggets og Veggie Balls er også emballasjen i sin helhet monomateriale.  

Se i oversikten under for å lære mer om våre produkters klimaavtrykk!  

Nyheter fra NATURLI

NYHETER FRA NATURLI’

Mandag 22. februar er en dato verdt å notere seg. Da kommer nemlig en hel rekke spennende, plantebaserte nyheter fra NATURLI’ ut i butikkhyllene! Les mer om nyhetene under – hvilken skal du teste ut først? 

PS. Alle våre produkter er 100% plantebasert og derfor helt fri for animalske ingredienser. Med NATURLI’får du både god smak og god samvittighet!

NATURLI’ CRUNCHY NUGGETS

Denne har vi gledet oss skikkelig til å lansere! Her får du plantebaserte nuggets basert på erter med markedets kanskje mest crispy utside og en digg, juicy innside. Disse er like gode til middag som å snacke på med litt dipp! 

Hvor finner jeg produktet? 

Du finner våre CRUNCHY NUGGETS Kolonial.no og i alle OBS-butikker. De fleste Rema 1000, Mega og Extra-butikker vil også ha varen, i tillegg til utvalgte Kiwi, Meny, Spar, Bunnpris og Joker. Finner du ikke produktet må du gjerne be sjefen i din lokale dagligvare ta det inn, det har han/hun ofte mulighet til! 

– Utviklet og produsert på fabrikken vår i Fredrikstad.
– Vekt: 300g.
– Inneholder gluten.
 

NATURLI’ CAPRICCIOSA 

Plantebasert pizza capricciosaHar du også en forkjærlighet for pizza? Nå kan du nemlig ha en forkjærlighet for miljøet samtidig! Vår nyhet CAPRICCIOSA er en porsjonspizza med sprø, tynn og knasende steinovnsbakt bunn. Fyllet gir en rik umamiopplevelse med sopp, tomat og plantebasert ost- og skinkeerstatning. En perfekt middag for både travle og late dager! 

Hvor finner jeg produktet?

Du finner vår CAPRICCIOSA i flere av butikkene til Kiwi, Meny, Spar, Bunnpris og Joker. Finner du ikke produktet må du gjerne be sjefen i din lokale dagligvare ta det inn, det har han/hun ofte mulighet til! 

– Produsert i Sverige.
– Vekt: 350g
– Inneholder gluten.

NATURLI’ TASTY BURGER 

Tasty NATURLI burgerHvis du ikke kan få nok av bestselgeren NATURLI’ Burgers kommer du til å digge denne! I vår nye TASTY BURGER får du samme gode smaken i en litt større porsjon (150g). Denne plantebaserte burgeren er saftig, grov og med et hjemmelaget utseende som gir den ultimate burgeropplevelsen!

Hvor finner jeg produktet?

Du finner vår TASTY BURGER i alle OBS og Rema 1000-butikker (OBS hele året, Rema i grillsesongen). I tillegg kan du nå finne burgerne på alle Shell-stasjoner, hos Kolonial.no og i flere av butikkene til Kiwi, Meny, Spar, Joker, BunnprisExtra og Mega. Spør gjerne etter produktet om du ikke finner det! 

– Utviklet og produsert på fabrikken vår i Fredrikstad.
– Vekt: 300g (2x150g)
– Soya-basert.

NATURLI’ GREEN DOGS  

NATURLI Green DogsYES! Det er helt lov å rope ut i et stort jubelbrøl nå. Endelig kan både barnebursdagen og sommerens grillings bli 100% plantebasert! Våre saftige GREEN DOGS kan tilberedes på utallige måter og er i tradisjonen tro både røkt og krydret på gamlemåten – alt fra vår fabrikk i Fredrikstad.  

Hvor finner jeg produktet? 

Du finner våre GREEN DOGS på alle Shell-stasjoner, i alle Rema 1000-butikker i sesong, samt i alle OBS, Mega og Extra-butikkene. I tillegg vil du finne produktet i flere av butikkene til Kiwi, Meny, Spar, Bunnpris og Joker. Finner du ikke produktet? Spør gjerne sjefen i din lokale dagligvarebutikk om å ta det inn! 

– Vekt: 300g (8 stk pølser)
– Utviklet og produsert i Fredrikstad.
– Inneholder solsikke, erter og potetprotein.

NATURLI’ JOE’KURT 

Joe'Kurt nyhetNå er det bare å glede seg til frokosten! Med JOE’KURT Jordbær og Naturell får du en deilig, creamy mandelbasert yoghurt helt fri for både gluten og animalske ingredienser. Yoghurten har en frisk, digg smak som er tett på tradisjonell yoghurt.

Hvor finner jeg produktet? 

Du finner JOE’KURT i alle OBS-butikker, i nesten alle Rema 1000-butikkene, og i utvalgte Extra-butikker. Finner du ikke produktet må du gjerne be sjefen i din lokale dagligvare ta det inn, det har han/hun ofte mulighet til! 

– Produsert i Danmark.
– Kartongstørrelse: 1L
– Tilsatt kalsium og vitaminene D, B2 og B12.

NATURLI’ DRESSINGER

NATURLI' sriracha mayo og aioli
Hurra! Ta middagen til neste nivå med 100% plantebasert tilbehør. Test ut vår populære AIOLI, folkefavoritten BEARNAISE eller nye og spenstige SRIRACHA MAYO. Disse dressingene er alle helt uten egg og andre animalske ingredienser, og er i tillegg SPOT ON på smak. Vinn-vinn, kaller vi det!

Hvor finner jeg produktet?

Du finner våre dressinger hos Rema 1000 så fort grillsesongen starter. I tillegg vil du finne produktet i enkelte av butikkene til Kiwi, Meny, Spar, Joker og Bunnpris. Aiolien finnes også i utvalgte Extra, Mega og OBS-butikker. Spør gjerne butikkansvarlig i din lokale dagligvare dersom du ikke finner produktene, ofte har han/hun mulighet til å ta det inn.

– Utviklet og produsert i Rygge.
– Vekt: 180g.

NATURLI’ VEGGIE BALLS 

Veggieballs nyhetDu har kanskje testet våre VEGGIE BALLS tidligere? Nå relanseres produktet! Dagens soyabaserte boller erstattes med en ertebasert variant med JUICY konsistens og en deilig, aromatisk smak! Server NATURLI’ VEGGIE BALLS på den tradisjonelle måten med brun saus, potetmos og tyttebær eller lag en spennende pastarett, tapas, ulike bowls og salater – her er det bare fantasien som setter grenser!

Hvor finner jeg produktet?

Du finner våre VEGGIE BALLS i de fleste Rema 1000, OBS, Mega og Extra-butikker. I tillegg vil du finne produktet i flere av butikkene til Kiwi, Meny, Spar og Joker.

– Utviklet og produsert på fabrikken i Fredrikstad.
– Vekt: 300g.
– Kan inneholde spor av gluten.

 

Funkygine og Naturli'

NATURLI’ x Funkygine

Dette året har vi i NATURLI’ vært så heldige å få inngå et splitter nytt samarbeid med energibunt og influencer Jørgine Massa Vasstrand, kanskje aller best kjent som Funkygine. Som mange andre familier har Jørgine og resten av Funkyfam et stort ønske om å spise mer bærekraftig – og vi er glade for å få bli med på reisen! 

Under ser du hvilke produkter Jørgine tester ut først – følg henne gjerne i sosiale medier for å få hennes vurderinger first-hand. Kanskje plukker du opp et tips eller to til digge, plantebaserte retter? 

Funkygines testprodukter 


VEGGIE
 BALLS PEA BASED
Veggie Balls har nylig blitt relansert og Jørgine skal få teste vår nye, ertebaserte, JUICY oppskrift! Du kan lese mer om Veggie Balls her. Visste du forresten at NATURLI’ Veggie Balls har om lag 7,5 ganger lavere klimaavtrykk enn animalske kjøttboller?

Prøv denne: Quinoasalat med Veggie Balls

JOE’KURT NATURELL
Joe’Kurt Naturell gir en god start på dagen med sin syrlige, friske smak og en konsistens som minner om tradisjonell yoghurt! Klikk her for å lese mer om vår plantebaserte yoghurt.

NATURLI funkygine testprodukter

CRUNCHY NUGGETS
Med en crispy utside og en digg, juicy innside tror vi CRUNCHY NUGGETS vil bli en storfavoritt hos Funkyfam! Du kan lese mer om den helsprø, 100% plantebaserte nyheten HER. Og du? NATURLI’ Crunchy Nuggets har ca. halvparten så lavt klimaavtrykk som animalske nuggets. Tenk det!

Les mer om vårt klimaavtrykk her.

PIZZA CAPRICCIOSA
Hvem kan si nei til en digg pizza som byr på både god smak OG god samvittighet? Vi er spent på å høre Jørgines mening om vår CAPRICCIOSA! Har du testet nyheten enda? Gi oss gjerne din tilbakemelding i sosiale medier! Les mer om nyheten her.

SRIRACHA MAYO & AIOLI
Plantebasert tilbehør som kan SPICE opp enhver middag? Ja, takk sier vi – og det sier miljøet også! Denne nyheten blir å finne i de aller fleste Rema-butikker nærmere grillsesongen. Les mer om nyheten her.

Se film

Hvor finner du produktene? 

Du kan se etter nyhetene hos Rema 1000, OBSExtra og Mega. Flere produktevil også være tilgjengelig i enkelte Meny, Kiwi, Spar, Joker og Bunnpris-butikker. Sjekk også Kolonial.no. Finner du ikke det du leter etter? Husk at du alltid kan spør butikken om å ta inn noe du ønsker deg – kanskje har de allerede flere interesserte på lista? 

 

FATTIG STUDENT x NATURLI’

Av: Karen Elene Thorsen

Taco er, ifølge nordmannen, ikke bare én rett. Det har etter hvert blitt et samlebegrep på alt av Tex Mex. Mange mener til og med at så lenge retten inneholder tacokrydder, så kan du putte ordet «taco» foran all maten du lager. Tacopizza, tacosalat, tacolasagne og tacosuppe for å nevne noe. Vi lager så utrolig mye forskjellig mat som vi liker å legge under tacokategorien, men mange syns det er vanskelig å bytte ut kjøttdeigen.

En undersøkelse gjort av Norstat for NATURLI’ viser at bare 1 av 10 har prøvd alternativer til kjøtt i tacoen. Dette forklarer kanskje hvorfor vi spiser 50 prosent mer kjøtt i dag enn det vi gjorde i 1990 – samme året som taco begynte å bli servert i norske hjem.

Mange i dag spiser taco hver eneste fredag. Dersom du, sammen med kjæresten, kollektivet eller familien kjøper inn en kjøttdeigpakke på 400 gram til fredagstacoen, så vil dere innta over 20 kilo rødt kjøtt årlig – kun på taco. Tenk deg da at i tillegg til å spise taco hver fredag, enten alene eller med flere, så spiser du kansje i tillegg salami på brødskiva, tar en ekstra porsjon med bacon når du er på frokostbuffé, koser deg med burgere og biff de gangene du drar ut og spiser på restaurant og sluker i deg en kebab klokken tre på natten de gangene du drar ut på byen. For å ikke snakke om kjøttunge desember med alle julebord og julemat som konsumeres.

Ifølge Helsedirektoratet spiser hver nordmann hele 50 kilo rødt kjøtt i året. Anbefalt årlig kjøttinntak er på cirka 25 kilo. Kjøttproduksjon står for 14 prosent av klimagassutslippene globalt, noe vi er nødt til å gjøre noe med – og jeg foreslår at vi begynner med tacoen.

Siden taco kan være så mangt, så kan man veldig enkelt velge bort og legge til ingredienser. Tortillalefsene kan byttes ut med potetlomper, salsaen kan byttes ut med en deilig klementinsalsa, og kjøttdeigpakken kan byttes ut med bønner, linser, kikerter eller vegetardeig basert på erter eller soya.

Jeg tror at vi i Norge har ganske lett for å tenke at den veganske delen av frysedisken kun er for veganere, på samme måte som glutenfrihylla kun tilhører allergikerne – men sånn er det absolutt ikke. Alle kan spise plantebasert! Ikke bare er prisen på vegetardeig laget av erteprotein lik eller av og til billigere enn kjøttdeig. Den inneholder også like mye protein som kjøttdeigpakken, er bedre for deg og bedre for kloden. Tenk at det å bytte ut én ingrediens i tacoen din noen fredager i året, kan være med på redusere CO2-utslipp!

Jeg sier ikke at vi alle skal slutte å spise kjøtt på dagen. Jeg spiser kjøtt selv. Men om alle kan spise litt mer plantebasert, så kommer vi utrolig mye lengre i klimadugnaden. Start med tacoen. Jeg lover deg at den smaker like godt uten kjøtt!

NATURLI' x Gine Margrethe

Grilling med Gine Margrethe

Influenser og moteikon Gine Margrethe angriper sommeren på riktig måte med et skikkelig deilig grillmåltid med NATURLI’®!

Gine er verken vegetarianer eller veganer, men har et sterkt ønske om å gjøre små tiltak i hverdagen for å spise og drikke litt mer bærekraftig. For eksempel prøver hun å få til flere kjøttfrie dager i uken. Hun synes likevel det kan være vanskelig å finne kjappe, gode alternativ, som hele familien liker. Heldigvis har NATURLI’ masse gode produkter som gjør det lett for folk som Gine å ta bærekraftige valg i matveien.

Denne sommeren har Gine lagt sin elsk på NATURLI’ Burgers! Sjekk ut hvordan hun lagde sitt herlige sommermåltid i vloggen under.

Andre som fikk litt inspirasjon til å prøve ut NATURLI’ Burgers på grillen i sommer?

Se etter NATURLI’ Burgers hos Meny, Rema, Spar, Bunnpris og kolonial.no.

Vegansk burger på grillen

På utkikk etter en skikkelig god veganburger?

Å velge bærekraftige, veganske alternativ skal på ingen måte gå på kompromiss med den ultimate burgeropplevelsen. Sommerens grillsesong er den perfekte anledning til å teste ut nye, eller allerede kjente, veganske burgere – og vi kan love at du ikke vil bli skuffet! 

Her har vi samlet våre beste veganske burgeroppskrifter til grillen, basert på produktene Shape Me! Minced, Burgers og den ertebaserte  Minced . Og hvorfor ikke slenge på noen pølser som f.eks  Sausages på samtidig? 

Her kommer våre tips for en skikkelig juicy vegan burger – med litt bedre samvittighet: 

Et hot tips er å grille disse veganske produktene på middels varme, da proteinene ikke tåler like høy temperatur som kjøttproteiner.

Vegan cheeseburger

Mmm.. det er vel lite som slår den klassiske cheeseburgeren? Her fungerer våre veganske farser helt perfekt som utgangspunkt. Fordelen med å bruke farsene er at de gir deg muligheten til å tilsette ekstra godsaker for å «spice» den opp eg. chilli, løk, urter.

Dersom du er av den litt mer utålmodige typen er Burgers helt super å slenge rett på grillen. Fullfør med en vegansk osteslice på toppen og en deilig dressing basert på sennep, majones og kapers for den ultimate burgeropplevelsen!

 

Sjekk ut oppskriften på vegansk cheeseburger her.

Vegan Gulrot tahini quinoa burger med coleslaw

Føler du deg litt ekstra inspirert, kan du jo prøve deg på en vegansk gulrot tahini quinoa burger med coleslaw?

Det høres kanskje avansert ut – men det er ikke verre enn å blande sammen Minced eller Shape Me! Minced, tahnini, kokt quinoa, revet gulrot, løk og hvitløk i en skål. Deretter former du massen til ønsket størrelse, og slenger burgeren på grillen!

Fullfør det hele med en deilig hjemmelaget vegansk coleslaw av kål, sitron, sirup og vegansk matfløte.

Ønsker du å utfordre deg selv litt mer, kan du også lage bricohe brød fra bunnen. Her kreves det litt tålmodighet, men herlighet så verdt det er!

Les mer om hvordan du lager det digge måltidet her.

Vegan Munchies x NATURLI’® Burger

En burgerkominasjon som har blitt en favoritt hos oss i NATURLI’ er utviklet av Oslos beste burgerresturant; Munchies. Munchies hadde NATURLI’ Burgers som «Burger of the month» flere måneder på rad- og endelig er det mulig å bytte ut kjøttburgeren med NATURLI’ Burgers på alle typer burgere på Munchies!

Dersom du ikke bor i Oslo-området eller ikke har hatt mulighet til å teste ut NATURLI’ «Burger of the month» kan du nå heldigvis lage den selv hjemme! Her deler nemlig en av kokkene fra Munchies oppskriften.

Chunky Vegan pølse

Vi kan ikke unngå å nevne NATURLI’ Sausages som det perfekte veganske alternativ til pølse. Piff opp pølsen med karamellisert løk, lettsyltet løk, salat eller soltørket tomat; her er det bare fantasien som setter grenser!

Klar-ferdig-grill!

Anamma har blitt NATURLI’ i Norge

Leter du febrilsk etter de gode Anamma-produktene? Fortvil ikke: Anamma har blitt NATURLI’ i Norge??
Dersom du f.eks savner Anamma Formbar fars bør du se etter NATURLI’ Shape Me! Minced i frysedisken?

Dette er endringene som har blitt gjort:

Anamma Formbar Fars // NATURLI’ Shape Me! Minced

Anamma Schnitzel // NATURLI’ Schnitzel

Anamma Vegokorv // NATURLI’ Sausages

Anamma Vegoboller // NATURLI’ Veggie Balls

Håper dette ga en liten oppklaring til dere som elsker Anamma, men ikke lenger finner produktene?

Folk som hjelper folk fortjener en ekstra oppmerksomhet 

I disse dager skulle vi stått og delt ut smaksprøver av NATURLI’® Organic Oat Cocoa Drink i butikker rundt om i landet. Slik ble det ikke. Istedenfor oppfordret vi dere til å komme med forslag til hvem dere syntes fortjener å få en ekstra oppmerksomhet nå.

Og for en respons vi fikk!

Vi fikk inn flere hundrevis av gode forslag, og nå har vi i NATURLI’ reist rundt og delt ut 5000 flasker med kakaodrikke til ti herlige bedrifter og organisasjoner.

Og så mange fine, engasjerte mennesker vi møtte på veien!

Hyggelige ansatte fra Justis- og beredskapsdepartementet tok imot kakaodrikken fra NATURLI’.

Mosseregionen interkommunale brann og redning – MOVAR IKS fikk en hyggelig overraskelse fra NATURLI’.

 

Her er alle de som fikk besøk av oss i NATURLI’-gjengen:

Fattighuset
Renovasjonsetaten
Ambulansetjenesten OUS
Sporveien Trikken
Sporveien T-banen
Justis- og beredskapsdepartementet
Fredrikstad Politi
Melløsparken Sykehjem
Mosseregionen interkommunale brann og redning – MOVAR IKS
Post Nord

Vi tror at når alle gjør litt for hverandre, er vi med på å gjøre en forskjell #bethechange. Stå på videre – vi heier på dere!